Pers en nieuwsberichten in de media

Schiedam, oktober 2015
P e r s b e r i c h t

Nieuwe generatie tas stimuleert lokale economie op duurzame manier

De Nederlandse ondernemer John Mocnik brengt een tas op de markt die uitsluitend is gemaakt door ambachtslieden in kleine en lokale ateliers. De Mocnikova tas is gemaakt op een ambachtelijke manier en het productieproces wordt op een milieuvriendelijke wijze uitgevoerd. De handgemaakte leren tassen zijn sind juli 2015 verkrijgbaar via de online winkel www.zivaci.eu

Mocnikova is een nieuw en uniek tassenmerk dat zich richt op de moderne en zelfbewuste vrouw. De tassen worden vervaardigd van hoogwaardige materialen en er worden maar enkele exemplaren per ontwerp gemaakt.

Toeval bestaat niet

Italië heeft een lange traditie in het bewerken en verwerken van leer en staat bekend om mooie tassen van superieure kwaliteit. De Schiedamse ondernemer John Mocnik reist veel naar Italië en bezoekt beroepshalve diverse winkels om inkopen te doen. “De teleurstelling was echter groot toen bleek, dat de meeste winkels zich richten op massaproductie. Bij toeval kwam ik terecht bij een ambachtelijk winkelatelier, waar de eigenaar zelf de tassen maakt. Deze ervaring inspireerde mij om meer van deze ambachtelijke ateliers te vinden. De oprichting van Mocnikova was een feit.”, aldus John Mocnik.

De Mocnikova ateliers 

Met veel passie en precisie worden de trendy tassen gemaakt door ambachtslieden in de kleine ateliers in- en rondom de Italiaanse stad Florence. Het gebruik van hoogwaardige materialen is de standaard en de tassen worden vervaardigd van plantaardig gelooid, boterzacht kalfsleer. Ook de productieprocessen zoals het lijmen, worden op een milieuvriendelijke wijze uitgevoerd, zodat de waardering voor het oude ambacht en het milieu hand in hand gaan. 

Waar verkrijgbaar?

De Mocnikova tassen zijn verkrijgbaar via de online winkel www.zivaci.eu. Er zijn slechts enkele stuks van dezelfde tas verkrijgbaar. Voor meer informatie: www.mocnikova.com

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met John Mocnik

John Mocnik

Mocnikova handbags   

 

Mocnikova handbags

 

 Mocnikova handbags

 

Mocnikova handbags

 

 Mocnikova handbags

 

Mocnikova logo

 

Mocnikova logo