Over ons

“Ben je opzoek naar een tas van hoge kwaliteit die niemand anders heeft? Dan is de Mocnikova tas misschien wel de tas voor jou! Want zeg nou zelf, een vrouw zonder tas is toch niet compleet?”

– John Mocnik

Mocnikova

Why    : No woman is complete without her bag
How    : Handmade by local Italian artisans
What   : Beautiful unique Italian bags
Where: Mocnikova.com

Passie voor Italiaanse leren tassen

Tijdens onze zomervakantie 2014 in Siena, Italië, was mijn vrouw Karin opzoek naar een mooie, leren tas. Waar kun je die beter kopen dan in Italië? Keuze genoeg tussen al die tassen, zou je denken. Maar tot ons ongenoegen bleek dat de meeste tassenwinkels zich richten op het massatoerisme. Er was bijna nergens een unieke, handgemaakte handtas te vinden. Er waren vooral tassen te koop, die je ook gemakkelijk online kan kopen.

Maar toen we een paar dagen later een klein zijstraatje in liepen, kwamen we een echt ambachtelijk tassenwinkeltje tegen die gerund werd door een familie. De vrouw van de eigenaar vertelde ons dat zij de tassen volledig met de hand maken. We mochten achter in het kleine atelier kijken, waar de eigenaar zelf aan het werk was en de mooiste tassen maakte. Dit was precies waar wij naar opzoek waren!

 Siena Italy 2014

Uniek tassenmerk Mocnikova

Dit heeft ons geinspireerd om een uniek tassenmerk te lanceren: Mocnikova. Elke vrouw wil immers het liefst een unieke, mooie tas die van hoogwaardig leer is gemaakt. Een tas waar met liefde een aandacht aan is gewerkt. Maar op internet zijn zulke tassen bijna niet te vinden door het massale aanbod van fabriekstassen. Mocnikova biedt deze unieke, handgemaakte tassen gemaakt van hoogwaardig leer wél aan.

Handgemaakte tassen door lokale ambachtslieden

De Mocnikova tassen worden met de grootste zorg en precisie door lokale ambachtslieden gemaakt in hun eigen atelier. Hier wordt nog met liefde en aandacht aan tassen gewerkt. Dit resulteert in mooie, kwalitatief hoogwaardige, modebewuste en trendy tassen.

Italy summervacantion 2014

Doordat wij samenwerken met verschillende kleine en middelgrote ateliers, blijft ons aanbod van tassen gegarandeerd maar ook zeer afwisselend. Wij kopen geen grote aantallen per seizoen in, maar wij kopen regelmatig de meest unieke, maar ook trendy tassen in. Van enkele stuks tot hooguit een stuk of tien van een model of kleur. En in een enkel geval kunnen we op verzoek een tas bij laten maken.

Milieubewust

Met onze Mocnikova tassen streven wij naar de waardering van de oude ambacht en naar bewustwording van het milieu. Dit doen wij door uitsluitend gebruik te maken van plantaardig gelooid en boterzacht kalfsleer. Ook worden de overige productieprocessen, zoals het lijmen van de tassen, op een milieuvriendelijke manier gedaan.

John Mocnik Linkedin
Mocnikova - Een vrouw zonder tas is niet compleet.

Ciao...!!